keskiviikko 27. marraskuuta 2013

Baby Talk

Lukaiskaapa huviksenne internetin syövereistä mitä mieltä ihmiset yleisesti ovat siitä, ettei heidän lapsiaan kutsuta häihin. Näin tulee meilläkin käymään ja kieltämättä hieman jännittää miten ihmiset suhtautuvat... Olen kahvipöytäkeskusteluissa aina sanonut, että kun meidän häitä tanssitaan, ne tanssitaan aikuisten kesken. Tämä herättää yleensä närää - ja paljon.Ensimmäinen argumentti yleensä on se, että "olisit varmasti eri mieltä jos sinulla olisi omia lapsia". No en kuule välttämättä olisi. Jotenkin en koe, että ihan pienet lapset "kostuvat" juhlista yhtään mitään.. Kirkossa pitäisi istua hiljaa vaikka olisi paljon asiaa ja haluaisi juoksennella ympäriinsä. Juhlissa on paljon vieraita ihmisiä jotka puristelee poskista (ja on vielä yleensä humalassa) eikä taaskaan saa juoksennella niinkuin haluaisi. Ruokakin voi olla pahaa. Ja kuukausi myöhemmin vuoden parin ikäinen lapsi ei välttämättä edes muista koko juttua. Paitsi jos saa elinikäiset traumat jostain känniläisen toilailusta. 

Myönnettäköön, että lapset jäävät kutsutta myös itsekkäistä syistä. Minun kauhuskenaarioni on se, että astun kirkon käytävälle, musiikki pärähtää soimaan ja joku perheen pienimmistä alkaa kiljua kurkku suorana vähintään yhtä lujaa kuin urut. Siinä sitten videolta vuosien päästäkin katsellaan kuinka Niina astelee alttarille lapsikuoron säestyksellä. 

Toinen asia minkä vuoksi lapset jäävät kutsuitta on kustannukset. Pitopalvelu ottaa yleensä lapsivieraista 50% normaalihinnasta. Lisäksi lapsille pitäisi järjestää jotain omaa kivaa ohjelmaa ja tekemistä. Euron kuvat vaan vilisee silmissä. Kaiken lisäksi juhlat loppuu melko lyhyeen jos kaikki kaverit lähtee klo 21.00 nukuttamaan lapsia. Tanssitaan siinä sitten keskenään, jee.

Lähimpien ystävien (joilla siis on jo jälkikasvua) olemme jutelleet tästä asiasta jo. Suurin osa on ollut helpottuneitakin siitä, että suunnittelemme lapsettomia juhlia, eikä se tullut heille yllätyksenä. Vauva-arjessa ja pienten taaperoiden perheissä kun ei vanhemmilla tunnu olevan hirveästi aikaa ja mahdollisuuksia juhlia. Kaiken lisäksi kaikilla "vauvallisilla" vieraillamme taitaa olla mahdollisuus jättää lapsi/lapset esimerkiksi isovanhemmille tai muille läheisille hoitoon. 

Kuitenkin pieni pisto sydämessä tuntuu kun jättää lapset kutsumatta. Toisaalta olisi maailman suloisinta kun pienet kukkaistytöt ja sulhaspojat menisivät edelläni kirkossa. Toisaalta taas tiedän ettei kaikki mene kuin elokuvissa... joten parempi minimoida riskit.Mitä mieltä te olette "lapsettomista" häistä? Oletteko järjestäneet sellaiset tai olleet sellaisissa vieraana? Lisäksi pään vaivaa aiheuttaa se kuinka asian muotoilisi kutsuihin... Ehdotuksia?

41 kommenttia:

 1. Itsekin haaveilen lapsettomista häistä, mutta toisaalta taas tuntuisi julmalta jättää oma kummilapsi pois siitä tilaisuudesta. Ehkä voisi tehdä jonkun ei-allekouluikäisiä -säännön, kun 7+ vee tuskin alkavat huutaa kirkossa.

  Mielestäni kutsuun riittää, että haluamme juhlia aikuisten kesken tai merkki K13/15/18 mikä Se raja nyt onkaan :D jos joku loukkaantuu niin voivoi, kuitenkin pariskunta saa itse päättää millaiset häät haluavat

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä tuppaa nuo ystävien lapset olemaan sen verta pientä sorttia, että häidenkin aikana keski-ikä huitelisi kolmen ja neljän välillä. Eli just varmaan siinä "ei villi sielu viihdy matkas pataluuskien, meikä on aina ollu enemmänki avaruusmies"-iässä :)))

   Koko ajan sitä koittaa itselleen toitottaa että nää on meidän häät ja tehdään just niinku ite halutaan, mut silti... Toivottavasti kukaan ei jätä tuon takia tulematta! Sitäkin luin netistä, että porukka boikotoi juhlia joihin lapsia ei kutsuta... Pitää vaan just kehitellä joku selkeä, mut hauska tapa millä ilmaista asia kutsussa! Toi K-merkintä vois olla ihan hauska! "Henkkarit näytettävä ovella" ;)

   Poista
 2. Me olemme siten onnekkaassa tilanteessa, että vain yhdellä kutsutulla on lapsi, muut ovat jo nuoria aikuisia tai aikuisia. Täydellinen aika mennä naimisiin, parin vuoden päästä lähipiirissä on jo aivan varmasti lapsia. :>

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me taidetaan olla juuri siinä vauvantekoiässä koska kavereille ja serkuksille on puolessatoista vuodessa syntynyt yhteensä kymmenkunta lasta.. ei, en ole pysynyt laskuissa mukana :)))

   Poista
 3. Meillä on periaatteessa lapsettomat häät, ainoastaan omat sisaruksemme voivat oman vakaan harkinnan mukaan tuoda lapset mukaansa (eivät enää onneksi huutoiässä, mulla on ihan samanlainen kauhuskenaario mielessä ku sulla!).
  Meillä on kuitenkin ns. aikuisten ilta juhla alkoholeineen yms. eli jos sisarusten lapset tulee häihin, sovitaan joku tietty kellonaika josta alkaa K18, eli eivät saa juosta juhlissa yöhön asti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kun muillakin on sama painajainen! :)

   Meilläkin on alkoholia tarjolla ihan lähtökuopista saakka, eikä ohjelmakaan ole välttämättä ihan lapsille sopivaa (tuo nyt kuullosti jotenki pelottavalle omaankin korvaan)... että natiaisten on ehkä parempi pysyä mummojen hoivissa! :)

   Poista
 4. Meillä oli lapsettomat häät.. tai oikeastaan mentiin ulkomailla naimisiin ja hääjuhla kotimaassa kavereille, ilman lapsia. Ei siis häät sanan varsinaisessa merkityksessä ( ei astelua kirkon käytävällä ), mutta kuitenkin. Ja meidän kaverit oli helpottuneita siitä että pääsivät aikuisseurassa juhlimaan. En ymmärrä miksi juuri häät on SE JUHLA johon on pakko tuoda lapset, on niitä aikuisten syntymäpäiviä jne bileitä joissa on K-18 meininki. Jos joku loukkaantuu siitä että heidän pieniä pilttejä ei juhliin haluta, niin se on heidän häpeänsä. Hääpari päättää millaiset juhlat haluaa pitää ja jos lapset ei ole kutsuttujen listalla, niin sitä toivetta pitää kunnioittaa eikä siitä pidä loukkaantua. Joko hommataan lapsille hoitajat tuoksi illaksi tai sitten pitää jäädä kotiin. eli kyllä - komppaan täydellisesti aloitustasi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietityttää just toi "lapset kaikkialle mukaan"-asenne... Eihän niitä tosiaan mukaan oteta firman pikkujouluihin, tupareihin tai muihin kinkereihin mihin kutsutaan vain pariskunnat. En minä ainakaan toivoisi että mun lapset (joita ei siis ole) joutuisi keskelle aikuisten raivokännibileitä (tarkoitus ei kyllä sellaisia ole järjestää, mutta..) vaan sen takia että ei ole kehdattu jättää lapsia kutsumatta :/

   Poista
 5. Meillä ainakin tällä hetkellä lapsen kanssa semmoinen tilanne, että ei pysty edes jättämään muille kun vierastaa ihan hirveästi. Jos joku toinen ku minä tai mies ottaa syliin niin huuto alkaa samantien.. Joten myö ei ainakaan voitais ees lähteä häihin joihin ei ole lapset tervetulleita.. Itse ainakin lapsena tykkäsin hirmu paljon kun näin morsiamia ja häät oli jotenkin niin arvokkaan oloiset. Meille kyllä on pienestä asti opetettu että juhlissa ei huudella tms... Mut jokainen tietenkin tekee niinkuin haluaa.. Harmittaa vaan se, että lapset eivät tule tulevaisuudessa välttämättä näkemään kovinkaan monia häitä jos tästä trendi tulee saatikka lasten vanhemmat jos ei pysty jättämään hoitoon tai saa hoitajaa... :/ Mutta jokaisella on se oma valtansa päättää asioista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän teidän tilannetta, ei sekään ole varmaan helppo :// meillä on ystäväpiirissä sellainen tilanne niinkuin tuossa aikaisemmin sanoinkin että suurin osa on varmasti hyvillään että pääsee kahdestaan/ilman lapsia tuulettumaan... ja että on sellainen tilanne että hoitopaikka järjestyy :) siinä mielessä onnekkaassa asemassa. Ja juhlat kun on tarkoitettu juuri bileiksi niin ei se ehkä lapsen paikka ole :( .... mutta ehkäpä nämä asiat tässä meidänkin porukassa järjestyvät niin että saadaan kaikkien kannalta tilanne toimimaan!

   Poista
  2. Niin ei ne bileet lapsille sopiva paikka ole. Mutta kuten tuolla aiemmin oli joku sanonu et tietystä kellonajasta eteenpäin on sit "aikuisten juhlat" niin se on mun mielestä (huom omaa itseäni ajatellen) parempi idea :) Mutta ihmisillä on vapaa tahto ja onhan se vanhemmillekin toisaalta joo kiva päästä tuulettumaan. Itse vaan miellän häät "perhe ja sukujuhliksi" :D

   Poista
  3. Hyvä ja varmasti toimiva ratkaisu tuo "takarajakin"! Meillä se vaan ei luultavasti tulisi toimimaan, koska lastenhoitajat on keskimäärin kolmensadan kilometrin päässä juhlapaikasta.. parhaat ystäväni tulevat juhliin toisista kaupungeista ja joutuisivat sitten itsekin poistumaan juhlista jo vasta kun aikuisten kiva alkaa :/ mutta onneksi tässä on aikaa järjestellä ja pohtia näitä kuvioita kun aikaa juhliin on vielä vaikka kuinka :)

   Poista
 6. Hei Niina, teit niin tai näin niin aina joku arvostelee :P Mulla on kaksi maailman rakkainta omaa lasta ja liuta ihania kummilapsia - mutta jos me siipan kanssa saadaan häät järkättyä, niin ne on lapsettomat. Jos se jotain närästää, niin jääkööt pois. Jokainen saa pitää just sellaiset häät kun itse haluaa, sitä paitsi mun mielestä häät on lapsille ylipäätään aika raskaat juhlat. Ensin istutaan kirkossa.. hys hys.. sitten odotellaan ruokaa ja kuunnella puheita.. hys hys.. ja yleensä lapselliset lähtee kotiin siinä vaiheessa kun skidit sais viimein juoksennella vapaana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana <3 just näin! Puit mun ajatukset sanoiksi :) (Ja meillä kun ei todella ole puheita tai leikkejä niin jäis se lasten juhlapaikalla olo aika melko lyhyeksi...)

   Poista
 7. ja tää olin siis mä from PR! :)

  VastaaPoista
 8. Hei Niina!
  Aiheesi saa varmasi monet puolustamaan kiivaasti omaa näkökulmaansa. Tässäpä eräs kokemani tilanne aiheeseen liittyen: Olin kesällä sukulaiseni häissä, joissa oli pyydetty jättämään lapset kotiin. Kahden siskoni lapsia oli vaikeaa sijoittaa minnekkään, koska kukaan heidän kavereistaan ei pystynyt ottamaan (ei halunnut ottaa) niin montaa lasta kerralla hoitoon, vaikka nätisi osaavat käyttäytyä eivätkä kaikki enää niin kovin pieniä olekaan. Loppujenlopuksi isoäiti joutui lupautumaan lastenhoitoavuksi, eli jättäytymään häistä pois, jotta sisareni pääsivät juhlaan mukaan. Itseäni harmitti kovasti isoäidin puolesta, koska tiedän, että hän olisi kovin mielellään ollut sukulaistytön häissä mukana edes osan aikaa. (Toisaalta näiden juhlien luonne ei ollut edes mitenkään "bilemäinen" vaikkakin hyvin rento, joten ihmettelin jonkin verran miksi lapset eivt saaneet olla mukana.) Se mitä siis haluan sanoa, on: lasten kutsumatta jättäminen ei kosketa aina pelkästään lasten vanhempia vaan joissain tapauksissa paljon muitakin heidän lähipiirissään. Jokainen tietysti tekee omat päätöksensä, eikä niistä kuulu kenenkään vieraan loukkaantua. Toivottavasti et pahastunut kommentistani. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En todellakaan pahastunut! Tosi hyvä tuokin näkökulma! Me ollaan jälleen siinä mielessä onnekkaassa tilanteessa että valtaosa lapsista on ystävien eikä sukulaisien lapsia eikä siten mahdolliset lastenhoitajat joutuisi ns uhrautumaan kenenkään takia. Toi on kyllä tosi hankala tilanne! Ei käy kateeksi kyllä niitä jotka painii noiden juttujen kanssa...

   Ja oikeassa oot siinäkin että asia herättää tunteita :) enpä uskonu minkälaiseen ampiaispesään sohaisen ;) pääasia että kaikki saa mennä naimisiin naimisiin ihan just niinkuin haluaa :)

   Poista
 9. Jokaisella on oikeus järjestää juuri sellaiset juhlat kuin itse haluaa ja fiksu vieras hyväksyy sen. Me järjestimme lapsettomat häät epäsuorasti pitämällä ne sellaiseen kellonaikaan ja sellaisessa paikassa, että kukaan ei halunnut ottaa lapsia mukaan ja lähteä melko pian kotiin, vaikka lapset olikin kutsuttu. Kutsuun vaan reippaasti maininta "juhlimme aikuisten kesken".

  Itse en kahden alle kolmevuotiaan äitiä nauttisi häistä yhtään, jos ottaisin lapset mukaan ja joutuisin keskittymään heihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo "juhlimme aikuisten kesken" kuullostaa hyvälle :) ...ja meillä ollaan onneksi kaikkien "lapsellisten" vanhempien kanssa pikkuhiljaa alettu keskustella asiasta niin eintule ainakaan yllätyksenä. Ja kutsut lähtee senkin takia hyvissä ajoin että ne jotka haluaa juliin osallistua pystyy tarvittavat järjestelyt tekemään :) kiitos kommentistasi!

   Poista
 10. Hei Niina: Kirjotin jo kyllä meän Facebook-ryhmäänkin, mutta tässä on muutamia asioita, joita mie mietin ennen häitä. Huom! Mie en tajunnut miettiäkään, että lapsia ei sais tulla, vaan miehen 3-vuotias ja minun 9-vuotias kummityttö olivat morsiusneitoja ja heidän vastasyntynyt ja 4-vuotiaat pikkusiskot mukana.

  Mulla ei käynyt mielessäkään se, että lapsen itku pilaisi minun hetkeäni, lapsetkin on elämää ja tiedän, että äiti olisi varmaan vienyt kirkosta ulos, jos näin olisi käynyt, että itku ei olisi tauonnut. Mulle kuitenkin kirkossa pääasia oli itse tapahtuma, ei minun huomioni :) Kaikki sanoivat, että näytin niin onnelliselta, ja se oli totta ja mulle tärkeintä :) Meillä ei lapsilla ollut mitään lisätekemistä järjestetty, vaan viihdyttivät toinen toisiaan koko illan yhteisköörillä. Ei lapset tarvi virikkeitä - niillä on mielikuvitus! ;) Ja eikös lasten ruokkiminen sillon tuu halvemmaksi kuin aikuisten, jos se on puolet hinnasta? Meillä kaikki lapsiperheet olivat järjestäneet niin, että lapset lähtivät hoitoon kesken illan ja vanhemmat jäivät tanssimaan, oli aivan mahtava ilta! Lapset kotiin noin 21 aikaan ja vanhemmilla bileet parani, ei jääty kaksin :) Minusta on muutenkin kummaa ajatella, että eka tehdään lapsia ja sitte mietitään, miten päästään niistä eroon, kun on juhlia joihin ne voisi myös tuoda matkaan ja opettaa samalla arvokkaita etikettioppeja samalla kun on kyseessä noin jännät juhlat. Oma kummityttöni sai elinikäisen muiston ihan varmasti. Näin mie ajattelen asioista ja häät ovat perheen juhlaa :) MUTTA en tosiaan nyt tällä tarkoita arvostella sinun valintoja, vaan olen sitä mieltä, että te teette omat päätöksenne. Meillä oli esim. sellainen rajaus, että pariskunnat kutsutaan pariskuntina vain silloin, kun ovat avopuolisoitam ja tämäkin aiheutti meille närää. Ymmärrän siis enemmän kuin hyvin turhat herneenvedot nenään :D Eräs vieras jopa valitti MEIDÄN HÄISSÄ, että olishan hän ollut pidempään, mutta kun se hänen muijakaverinsa ei kelvannut hääseurueeseen niin haluaa hänet kotiin. Se oli se kiitos ja heihei -viesti... Ollaan kerran nähty tyttökaveri, jonka kanssa hän ei edes asu. Jos jokaisen senhetkiset säädöt ois kutsunut, niin eihän sitä tiedä, että onko ne kutsuhetkestä häähetkeen enää edes voimassaolevia juttuja :D Eli siis, te teette niin kuin te haluatte :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina löytyy varmasti joku joka häistä suuttuu, niin surullista kuin se onkin. Mutta johonkin se rajan veto on tehtävä.. meillä tosiaan lasten keski-ikä olisi niin alhainen että jonkun pitäisi koko ajan olla vahtimassa, syöttämässä, pissattamassa ja vaippoja vaihtamassa. Ja kun ne hoitomummot, ukit ja tätit on kaikilla silloin siellä monen sadan kilometrin päässä niin juhlat tosiaan loppuisi lyhyeen :/ (tiedän, toistan itseäni :) )... mutta kai tässä on vaan uskallettava loppupeleissä juurikin tehdä niin kuin itse haluaa :) (ja meidän budjetti paukkuu jo nyt ylärajalla vaikka porukkaa on tulossa tosi vähän.. eli jos kutsutaan lapsia niin pitäisi jättää lähimpiä ystäviä / sukulaisia pois. Mun puolelta lähtee kuitenkin kutsut huimalle 15 sukulaiselle.. ei kehtais niistä tinkiä yhtä että saa kaksi lasta paikalle;) )

   Poista
  2. Kutsuun voi kutsutun nimen perään kirjoittaa "avec" joka tarkoittaa sitä että mukaan voi ottaa deitin, kuka se ikinä sillä hetkellä sattuukaan olemaan. Jos on pyydetty ilmoittamaan monta henkilöä on tulossa niin vieraiden määrähän selviää siinä yhteydessä. Tietysti jos rahat on tiukalla niin se voi ollakin kiinni jostain plusmiinus viidestä ihmisestä.

   Poista
  3. Eikä se lapsien kutsuminen pelkästään rahasta ole kiinni niinkuin aiemmin mainitsinkin :) 5 lisäaikuisenkin kutsuminen ruokineen ja juomineen kuitenkin maksaa keskimäärin noin 300euroa, ei siis sekään ihan pikkuraha (ainakaan mulle). Meillä häitä juhlitaan lähipiirissä, enkä usko että meidän ystäviä loppupeleissä "lapsettomuus" haittaa :) Suurin ongelma mulle oli juurikin se, että kuinka sen muotoilee kutsuihin :)

   Poista
  4. Niin deittihän ei siis yleensä ole lapsi, ellei teidän lähipiirissä ole pedofiileja. Vastaus oli Shoepaholicille, joka pähkäili vieraiden seurustelukuvioita joissa ei pysy kärryillä.

   Poista
  5. Anonyymi: Juu, tiedän varsin hyvin mitä avec tarkoittaa. Kuitenkaan en halunnut kutsua henkilöitä joita en tunne niiden kustannuksella, joita piti jo jättää pois, se oli minun järkeilyni tässä :) Briteissä avec-kutsua pidetään junttiuden huipentumana (osa vieraista tuli briteistä) ja kaikki pitää kutsua nimellä, koska kukaan ei halua olla vain "avec" tai "plus one", kuten he tämän näkevät. Mutta kaikki tyylillään :)

   Poista
 11. Ei lapsia meidän häihin, sikälimikäli ikinä pääsen sellaisia juhlistamaan :D Mulla on jo mielikuva omista häistäni jossai Norjan kivikossa muutaman lähimmän ihmisen kanssa, enkä näe siinä kuviossa lapsia ollenkaan. Olen ollut monissa häissä, ja vain yhdessä oli lapsille järjestetty oma hoitaja joka leikitti mini-ihmisiä koko päivän, jos lapset siis uskalsivat uudehkon hoitajan kanssa leikkimään. Eiku hetkonen, joo kyllähän niissäkin häissä morsiamen isän koskettavan puheen aikana 5vuotias poika päätti alkaa huutamaan täyttä kurkkua, joten ei se hoitajakaan ollut pomminvarma keksintö :D Se ei loukkaa ketään, jos ystävällisesti hääkutsussa mainitsee että juhlat ovat tarkoitettu aikuisille, ne jotka loukkaantuvat, saavat minun puolesta jäädä poiskin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi Ms.K! Kivikko kuullostaa muuten hyvälle paikalle! ;) varmasti mut leimataan itsekkääksi kun ajattelen juuri noita rääkymiskohtauksia... mutta niinkuin Sulho (sotketaan nyt sekin tähän soppaan) äsken mulle sanoi: eiköhän ihmiset saa järjestää ihan just sellaset häät kun haluaa. Mulle loppupeleissä on tärkeää että tuo mies (ja kaksi todistajaa) tulee paikalle.. en mä tässä elämässä loppupeleissä muuta tarvitse <3 (nyt meni lällyn puolelle. Pahasti.)

   Poista
 12. Jos mulle tulisi kutsu lapsettomiin häihin, olettaisin että häät ovat täynnä räkäkännissä olevia pissaliisoja tai sitten morsian on niin prinsessa että vieraiden pitää olla kuin vahanuket yleisössä ja jättäisin varmaankin menemättä. Eikä mulla edes ole lapsia. Mutta en kyllä alkaisi herneitä vedellä nenääni, koska juhlien järjestäjäthän päättävät ketä kutsuvat. Mutta on tosiaan hiukan ongelma miten tuollaisen tökerön linjanvedon pystyy esittämään tyylikkäästi muotiltuna kutsussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin meillä tulee olemaan ;) t. Räkäkänninen pissiliisa prinsessamorsian :)))

   Poista
 13. No ompas aihe kirvoittanut mielipiteitä 😃 Niinhän se on että jokainen saa järjestää just sellaiset häät ku haluaa ja kutsua just ne ihmiset ketä haluaa, piste 😃 Itse ajattelen niin, että jos joskus hääni saan, ni kutsun vain ne lähimmät lapset, eli sisarusten pienokaiset ja tietenki kummilapset! Eli oikeasti ne joihin on läheinen side! Samalla tavalla tekisin aikuistenki kanssa, kutsun saavat ainoastaan he joiden kanssa haluaisimme päivämme viettää!!! Ihania häävalmisteluita 💟

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä juuri! Mutta hyvä vaan että aiheesta keskustellaan! Mä en missään nimessä pahoittaisi itse mieltäni jos joku peruisi tulonsa sen takia että meillä on lapsettomat häät, onhan siihen heillä oikeus, samalla lailla kun minulla on oikeus kutsua häihini vain vanhemmat. Tottakai pyrkisin auttamaan lastenhoitojärjestelyissä jos se oli se ainoa syy miksi joku ei pääsisi paikalle! :)

   Mä luulen että me saadaan kaveriporukassa tämä asia vallan mainiosti järjesteltyä! ..ja kiitos kommentistasi :) on tämä häiden suunnitteluaika kaikesta huolimatta aika ihanaa <3

   Poista
 14. WTF!!!!! Siis SAMULIKO ei pääse paikalle!!! joo moRO!! en tuu :P <3 T: Ipi "MutSi f-eva" Suksi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jOO! Et kyllä varppina tuo SITÄ huutamaan MUN häihin ja pilaamaan MUN prinsessapäivää! Aivan saletisti et tuo! Siis nou vei :))))

   Poista
 15. HAHA :D Toi video oli ihan paras!!!!

  Siis joo, meillä on tulossa kans lapsettomat häät ja se jos mikä aiheuttaa närää kaveripiirissä. Sukulaiset on onneksi jo ohittaneet lapsentekoiän (paitsi siskon kolme muksua jotka on kukkaistyttöjä, muuten olisi tullut sukusota).

  You go girl! Kyllä aikuisten kesken voi myös juhlia, ei aina tartte raahata niitä muksuja mukana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voimia vaan kaiken draaman käsittelyyn! :) ..Meillä näyttäisi siltä että päästään suht helpolla loppupeleissä!

   ...Joo, toi video! En kestä! Meillä kävis varmasti JUST noin. Ja kyllä, oon niin itsekäs etten kestäis. Päivä ois pilalla ;)

   Poista
 16. Haha, repesin videolle! :D Ihan parasta!
  Meillä 2-vuotias tyttö ja pidän ihan itsestäänselvyytenä, että hän osallistuu häihimme sitten joskus. Sain tulevaksi kesäksi käskyn kaasoksi, eikä käynyt pienessä mielessäkään että silloin vajaa 3-v tulisi mukaan häihin, vaikka mieskin on tulossa. Toki häihin on lapset kutsuttu, mutta en yleensäkään tykkää raahata touhukasta ja äänekästä lasta virallisissa tilaisuuksissa.

  Ymmärrän toki monia näkökulmia, mutta en jaksa edes lähteä analysoimaan mitä noiden anonyymien päässä liikkuu. Hohhoijaa. Kukin tyylillään! Kutsuun vaan kohteliaasti "Juhlimme aikuisten kesken..", niin jokainen voi vetää herneet nenään hiljaa kotonaan :) Ihan varmasti jokaisten vieraiden joukosta löytyy aina joku, joka pyörittelee silmiään lasten menolle, mutta mitä sitten. Kaikkia ei voi kuitenkaan miellyttää, joten tehkää vaan oman näköisenne häät, jossa itsellä on hyvä olla! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä! Onneksi tässä on itsellä rutkasti aikaa totutella siihen ajatukseen että näitä häitä tehdään MEILLE eikä vieraille :)

   Poista
 17. Meilläkin olisi lapsettomat häät, MUTTA kun miehellä on tytär ja kummilapsia...
  Olen sitten myöntynyt siihen, että miehen puolelta tulee lapset, mutta omalta puoleltani en halua niitä nähdä.
  Kutsuun ei tietenkään voi laittaa mitään "jätäthän jälkikasvusi kotiin", vaan oletan, että oman puoleni lapselliset ihmiset ymmärtävät siitä, kenelle kutsu on osoitettu, että lapsia ei ole kutsuttu.
  Onneksi kutsuttavat lapset on kaikki jo kouluikäisiä, joten kukaan ei ehkä karju kurkku suorana vihkitilaisuudessa. Muutamalla serkulla on tälläinen rasittava kakara, mutta olen blogannut ne jättämällä myös ne serkut kutsumatta! Olenpas tosi ilkimöykky, mutta rauhassa saavat vetää jalkalampun nenään, ei kiinnosta, meidän bileet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on lipsahtanut sun kommentti ihan ohi suun! Apuva! Ihana sinä kun olet rohkea päätöksissäsi! :D ps repesin jalkalampulle! :D

   Poista
 18. Haluaisin lapsettomat häät. mutta ukolla on kaksi ala-asteikäistä velipuolta ja minulla sinänsä rakas alle kouluikäinen kummityttö (sedän lapsi). Paha mennä sanomaan tulevalle anopille, että jätäpä pojat kotio. Ei välttämättä tietäisi hyvää tulevaisuuden sukulaissuhteille.. Kavereiden lapset luulisi olevan vielä kohtuullisen helppo nakki, mutta sukulaiset saattavat ajatella, että heillä on OIKEUS ottaa penskat mukaan. Ehkä on ihan ok kutsua ne lapset, joihin itsellä on erityisempi suhde (tai koska on muka velvollisuus), ja juhlia muuten aikuisten kesken. Minullakin motiiveina on rauhassa päivästä nauttiminen ja varsinkin taloudelliset syyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joku joskus sanoi hyvin että "ei niiden ihmisten lapset ole minun ystäviäni, mutta noiden on" eli jos tarkoituksena on juhlia lähimpien kanssa niin kutsuisin teille tärkeät lapset paikalle olipa niiden vanhemmat teidän sukulaisia tai kavereita. Teidän juhlat, teidän vieraat :)

   Poista

Kiitos kommentistasi <3