lauantai 18. tammikuuta 2014

Alcohol Problems

Alkoholi, tuo suomalaisten hääjuhlien kulmakivi. Kuten monilla muillakin hääpareilla, on meilläkin tarkoitus tarjota ilmaista viinaa. Ensiksi olin kyllä ehdottomasti sitä mieltä, että hääpaikaksi valitaan paikka, jossa on tarjoiluoikeudet ja vieraat maksavat itse juomansa, mutta kun tuon Sulhonkin pitää antaa varmaan jostain asiasta päättää niin.... 

Monen muun tavoin meidänkin automme suuntaa vuoden kuluttua ulapan yli, halvan viinan luvattuun maahan. Pitäisi vaan osata päättää mitä siellä häissä sitten vieraille tarjotaan juotavaksi... Toinen tykkää kaljotella, toinen on siideripissis ja toinen nyrpistää nokkaa jos lasiin kaadetaan "huonoa" punkkua. Meillä on siis alkoholiongelma. Boolia meillä on tarjottu juhlissa yleensä, mutta... Kutakuinkin se homma menee yleensä siihen, että kenelläkään ei ole mukia, malja kannetaan pöytään ja siihen lyödään pillit. TA-DAA!

Kas Näin. Siinä kaason tyylinäyte vuodelta 2012.

 Löysin eräältä Facebookin hääkirpparilta ihanat boolilasit, jotka joku ihana oli jaksanut askarrella. Varasin, sovittiin hintaa, noutoa ja... sitten tulin katuma päälle.


Purkit olisivat täydelliset juuri siihen boolitarjoiluun... Pillit vaan kehiin ja menoksi! Hauska idea tuo liitutaulutarra tuossa purkin kyljessä, ettei vieraiden tarvitse miettiä "olikohan tuo mun muki?" ja "saakohan tosta mukista herpeksen". Ehdottomasti tyylikkäämpi vaihtoehto kuin muovikipot!

Ollaankin tänään ja eilen mietitty Sulhon kanssa tuota alkoholitarjoiluasiaa. Päädyttiin nyt (ehkä) siihen, että meillä tarjotaan alkumaljat, ruualla viinit ja oluet sekä illan hämärtyessä siiderit ja lonkerot. Ei siis tiukkoja änkyräviinoja. En halua että kukaan oksentaa mun mekolle.

Sitten pitäisi miettiä, että mikä on sopiva alkoholimäärä. Tarjottavaa pitäisi olla tarpeeksi, mutta ei liikaa ettei sitä sitten jää litroittain ylimääräiseksi nurkkiin lojumaan. Mutta ei taas liian vähänkään, ettei kenellekään jano pääse illalla iskemään... Vaikeaa! 


Itseäni mietityttää tuo oma (ja vähän Sulhon) hääpäivän alkoholin käyttö. Olen jo nyt hyvissä ajoin valjastanut kaasot vahtimaan mun juomista. Sitä pitää säännöstellä, koska tiedän että osaan olla kuin sieni. Ja minulle tulee paha olo. Helposti. Dilemma: Kuinka pysyä iloisen pienessä hiprakassa aamusta saakka että uskaltaa kävellä alttarille (suht suoraa viivaa) ja vielä osaa sanoa TAHDON oikeassa kohdassa. Kuullostaa hirveän juopolle. Kerrottakoon tässä, että humaltumishakuisesti juon keskimäärin 3-5 kertaa vuodessa. (seliseliplaaplaa)

Kuitenkin. Kuinka ratkaista alkoholiongelma? Mitä tarjota ja miten paljon, että kaikille maistuu ja kaikilla vielä olisi mukavaa?






8 kommenttia:

 1. Hauska kirjoitus :D Meillä mietittiin näitä samoja asioita syksyllä ennen kuin käytiin siellä halvan viinan luvatussa maassa. Meillä kyllä tais tulla vähän liiaksikkin juominkeja tarjolle, myöskin boolia mutta toivotaan ettei kukaan oksenna mekolle ;) Itsekin aiotaan ottaa alkomahoolia hyvin hallitusti häiden aikana että jää hääpäivästä hyvät muistot (ja muistot ylipäätänsä).

  VastaaPoista
 2. Hauska kirjoitus :D Meillä mietittiin näitä samoja asioita syksyllä ennen kuin käytiin siellä halvan viinan luvatussa maassa. Meillä kyllä tais tulla vähän liiaksikkin juominkeja tarjolle, myöskin boolia mutta toivotaan ettei kukaan oksenna mekolle ;) Itsekin aiotaan ottaa alkomahoolia hyvin hallitusti häiden aikana että jää hääpäivästä hyvät muistot (ja muistot ylipäätänsä).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pidetään peukkuja että mekot säästyy! ...ja tietty että muistaa omasta hääpäivästään jotain! :D

   Poista
 3. Me otettiin aika vähän siideriä ja lisäksi boolia sitten vaan siksi, että se oli yksinkertasesti niiiiin paljon halvempaa. Miehillähän oli niitä taskumatteja aika kiitettävästi ja vieraille tarjottiin alkumaljan lisäksi kaato viiniä ruoalla. Loput viinit oli tarjolla sitten illemmalla, mutta vain mitä jäi. Olutta oli aika paljon. Kaikkea silti jäi. Meillä oli ihan kirkkaat muovimukit boolille, ihan vaan siksi että ne oli halpoja ja booli on muutenki vaan niille ihmisille, joitten on pakko juoda ja alkoholin laadulla ei oo niin väliä :D tää on mun vahva mielipide :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä varmaan alkoholia tulee sillälailla että jokaiselle löytyy suht mieleistä juotavaa ja kaatoja ei tarvitse laskea... tai sittenhän se selviää miten budjetti pitää että lasketaanko meillä vai ei :D

   Poista
 4. Meille tulee tarjolle alkumalja, ehkä ruokaviini (ruokana poronkäristys eli ei varsinainen viinin ystävä), kahvikopsut (baileys tai konjakki) ja illan hämärtyessä hanapakkauksesta viiniä, siideritölkkejä, oluttölkkejä ja lonkkua. Boolia harkittiin ja harkitaan edelleen, mutta yleensä siitä tulee tosi pahaa niin ei haluttais tehdä... :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuullostaa suunnitelmalle! :) Booli on kyllä siitä jännä että se joko onnistuu tai ei. Ei ole olemassa semmoista "ihan ookoo" boolia.. :)

   Poista
 5. En ookkaan oikein ajatellut kuinka vaikeaa toi alkoholiannosten laskeminenkin on. Mullakin olis hirvee hääkuume! :D Odotan, että itekin pääsen miettimään tollasia juttuja. :D Mutta joo, aika paljonhan se on vieraista kiinni kuinka paljon he käyttävät alkoholia ja kuinka käyttäytyy. Kunhan vieraat (ja morsiuspari) osaa itse vahtia omaa alkoholin käyttöä, niin hyvin menee. :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3