torstai 2. tammikuuta 2014

Cake For The GroomGroom's cake perinne on saanut alkunsa Englannissa (mutta sittemmin idea on siellä kuollut ja kuopattu), mutta rantautunut Suuren ja Mahtavan Amerikkan kaakkoisosiin vuonna nakki ja kirves eli joskus 1870 tienoilla (plus miinus parikymmentä vuotta). Kakku leivottiin, laitettiin esille mutta sitä ei syöty. Varsinkaan Sulho ei saanut edes maistaa. Seuravaa kysymykseni onkin: MIKSI HITOSSA EI? 


Jollain logiikalla joku joskus päätti, että jos naimattomat naiset ottavat palan kakkua mukaansa kotiin, laittavat sen tyynynsä alle (Kyllä. Tyynyn alle. Tuntuuko ne juhannushorsmat siellä tyynyn alla tällä hetkellä ihan normaaleilta?) niin he löytävät itsellensä aviomiehen. Edelleen, hyvin loogista.


Kuten aiemmin kerroinkin: Me rakastetaan kakkua. Lisäksi uskon, että kaveripiiristämme saattaisi löytyä jokunen (en halua sanoa epätoivoinen) sinkkunainen joka olisi valmis nukkumaan kakkupala tyynyn alla jos sillä vaan saisi miehen. Olisiko tässä tarpeeksi tekosyytä hankkia toinen kakku? 


Perinteisesti Sulhon kakku on suklaata. (Btw Sulho ei tykkää suklaasta. Buu. Mutta siis eihän SE sitä syö niin onko tuolla nyt niin väliä?) On myös yleistä Sulhon kakusta tehdään Suolhon harrastuksia/mielenkiinnon kohteita kuvaava.

Ei. Sulho ei golffaa. Onneksi.
Tabascoa se juo vaikka aamupalaksi, mutta EI.
Jotenkin hauska idea kaiken kaikkiaan tuo Sulhon kakku vaikka se ei meidän suomalaisten hääperinteisiin kuulukkaan. Ongelmaksihan muodostuu se, että oikeasti kakkua ei riitä kaikille. Eikä sitä kaikille ole tarkoitettukaan. Ei kai auttaisi muu kuin laittaa iso juliste kakun viereen jossa lukee: "Tämä kakku on tarkoitettu vain miehennälkäisille sinkkunaisille!". Ja tottakai minä söisin ne kaikki ylimääräiset kakut. Eihän hyvää kakkua voi heittää hukkaan. Sulkaakakkua varsinkaan.Ympyrä sulkeutuu ja jälleen pääsemme aiheeseen Budjetti. Joka on tiukka. Pari kolme (neljä) sataa taas yhteen kakkuun? Ja take away-laatikot päälle. Eurot taas vilisee silmissä. Toisaalta, voisin itse tehdä tripla-mättö-kuola-valuu-suklaa-cupcakeja... Kuljettaminen olisi helpompaa. Hankkiminen halvempaa. Tekeminenkään ei ole rakettitiedettä...
Kysymys kuuluukin... Kenen tekee juuri nyt mieli suklaakakkua?

6 kommenttia:

 1. Hauska idea tuo sulhon kakku! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! ...ja suklaakakku on aina hyvä idea!

   Poista
 2. Olen kyllä törmännyt lukuisiin kuviin groom's cakesta, mutta enpä tiennyt tuosta käytännöstä, että sitä ei syödä juhlissa, vaan sinkkunaiset ottavat mukaansa. Olipas hauska uusi knoppitieto!

  Tosin, jos olisin sinkkunainen joka tulisi ystävän hääjuhlien jälkeen yömyöhällä kotiin pienessä hiprakassa, niin en kyllä taitaisi laittaa kakkupalaa tyynyni alle vaan söisin hyvällä halulla suihini :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullahan ei siis ole yhtään oma lehmä ojassa tuon kakun kanssa ;)... koska sitä pakosti jää yli! Ja kyllä minustakin vähän tuntuu sille että saattaisi kakku mennä paremoiin suihin ennemmin kuin tyynyn alle :)))

   Poista
 3. Onko tarinan opetus siis se, että jos suklaanhimo on suurempi kuin miehenhimo, niin sitä miestä ei koskaan tulekaan? :D Eli jos vedät sen kakun naamaas, etkä tyynyn alle, niin et saa koskaan aviomiestä? Vai onko siinä se elämän tosiasia, että suklaata vaan tarttee enemmän kuin miestä ;D? (Itsehän en ees syö suklaata). Nään sieluni silmin mun vanhapiikaystävän (hänen nimityksensä, kun on 27, ei minun), joka rakastaa siivoamista ja ennen kaikkea puhtaita lakanoita. Vinkkaan tästä hälle vaan, jos haluan aiheuttaa sydänkohtauksen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauheeta :D En taida uskaltaa ottaa tota kakkua, koska jos tytöt syö ne palaset niin sitten ne syyttää loppuikänsä minua siitä etteivät saa aviomiestä :D

   Poista

Kiitos kommentistasi <3