perjantai 21. marraskuuta 2014

Maailman täydellisin päivä

Pakkasta on juuri sopivasti ja aurinko paistaa. Lumisade leijuu verkkaisesti ja kevyesti kohti maata. Vieraita on tullut läheltä ja kaukaa. Kaikilla on hymy herkässä ja nenäliinat valmiina. Sulhanen on komea ja sopivasti hermostunut, kädet hieman hiessä. Morsian on kaunis, jokainen hiussuortuva täydellisesti omalla paikallaan. Perhoset jylläävät molempien vatsassa, ei liikaa vaan sopivasti. Morsian tarttuu isäänsä käsivarresta ja puristaa lujaa. Alttarille astellessa hän etsii vieraiden seasta äitinsä rohkaisevaa katsetta. Äitiä itkettää.

Vihkiseremonia on yksinkertainen, mutta silti kirkossa ei ole kuivaa silmää. Alttarilta kaikuu "Saatte suudella morsianta" ja sulhanen taivuttaa morsiamensa selän kauniille kaarelle ja suutelee hellästi hänen pehmeitä huuliaan. 

Juhlissa kaikilla on mukavaa. Sukulaiset tapaavat vihdoin toisensa ja tunnelma on rento. Musiikki soi, ruoka on hyvää ja juoma virtaa. Hääpari astelee ujosti keskelle tanssilattiaa ja aloittaa ensimmäisen tanssinsa miehenä ja vaimona. Vieraat seuraavat parin keinuntaa lumoutuneena. 

Vieraat kutsutaan tanssilattialle ja juhlat voivat alkaa. Ne jatkuvat pitkälle yöhön, nauru raikaa ja ihmiset ovat iloisia. Aviopari lähetetään matkaan toivomuslyhtyjen ja tähtisädetikkujen himmeässä valossa. Maailman täydellisin päivä on ohi.

Meneekö se aina noin? Täydellisesti?Epäilen, mutta kovasti toivon niin. 

Minulta on tässä viime aikoina kysytty useasti, että jännittääkö minua miten häät menevät. Rehellisesti olen vastannut että "ei". Mieleeni hiipii epäilys vain silloin kun katson telkkarista hääohjelmia. Varsinkin kun katson niitä ohjelmia joissa morsiamet arvostelevat toistensa häitä. Mikään ei ikinä ole hyvin. 

Kirkko on liian iso/pieni/vanha/uusi. Morsiamen puku on ruma, hiukset on kauheat ja meikki niinkuin prostituoidulla. Hääautokin on aivan kauhea tai ainakin koristeet on huonolla maulla tehty. Juhlapaikka on niin ikään liian pieni tai iso. Vähintään se haisee pahalle, pöytäjärjestys on perseestä ja muut vieraat ärsyttäviä. Koristeitakin on liikaa tai liian vähän. Ja ainiin, kutsut oli rumat. Ja morsiuskimppu -  se se vasta ruma olikin.

Ruoka on pahaa. Liian mausteista, suolaista tai mautonta. Liian vähän vaihtoehtoja. Salaatti maistuu salaatilta. Juomista on liikaa tai todellakin liian vähän, koska eihän juhlia voi selvinpäin. Jos juomista on niin se ei ole oikeanlaista, koska "mä juon vaan mansikka light sidukkaa ja sitä ei ole". Paskaa. Ärsyttää kun ei ole lapsia juhlissa tai sitten niitäkin on liikaa, ne metelöi ja sekös ärsyttää. Leikkejä ja ohjelmaa pitää olla, mutta tottakai ne on ärsyttäviä ja mauttomia. Odottelua on liikaa tai aikaa liian vähän. Bändikin on ihan paska, mutta musiikki ei saa kyllä levyltäkään tulla. En kyllä varmasti tanssi. 

Kaikki on paskaa.

Huomaan katsovani noita ohjelmia silmät lautasina ja miettiväni, että "voi paska, meille tulee kauheat kekkerit" ja paniikki valtaa mielen. Saman huomaan tapahtuvat kun menen morsianten fb-ryhmään tai luen foorumeita. Tulee suorituspaineita. EIKÖ TEILLÄ MUILLA MUKA TULE?!

Telkkari kiinni, foorumit pannaan ja fb-morsiamien kanssa vaan positiivisten asioiden jakamista. Kyllä se tästä. 


Meidän päivä tulee olemaan täydellinen.10 kommenttia:

 1. Juuri tuon takia luen vain hääblogeja...
  Joskus tuntuu, että ei meidän häät voi olla millään tavalla kivat / täydelliset / whatever, kun ei meillä ole edes kukkia, vain vanhoja maitotonkkia nurkissa täynnä heiniä. Helvetin köyhät.
  Todennäköisesti häissämme on paljon juttuja, jotka ovat toisten mielestä outoja ja rumiakin, mutta mitä sitten?
  Meidän häistä tulee silti täydelliset, koska ne ovat meidän näköiset!
  Niin kuin tulee muuten teidänkin häistä. Silloinhan on lumi maassa ja kaikki on täydellistä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maitotonkat on just i-ha-ni-a! Ja faktahan se on ettei kaikkia voi mitenkään miellyttää... joka sinänsä on perseestä :D Toivottavasti ei tule samanlaista talvea kuin viime vuonna... muuten mulla repee viimenenkin pinna jos ei ole LUNTA!

   Poista
 2. Mulla tulee ihan jatkuvasti tollasia kauhukohtauksia! :D Varsinkin jos oon nähnyt painajaista häistä, joita nään nykyään aika usein. Rauhoittelen itseni sillä, että parhaan kykyni mukaan suunnittelen ja järjestelen kaiken. Teen ennakkoon sen minkä pystyy ja yritän valmistell itseni, sulhoni ja avustajamme mahdollisiin vastoinkäymisiin ja siihen miten ne hoidetaan. What will be will be. Lopputulema on kuitenkin se, että naimisissa ollaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon nähnyt kahtena yönä nyt peräkkäin häistä painajaisia. Yleensä olen myöhässä tai vääränä päivänä paikalla. Yhdessä unessa äiti sanoi minulle, että "näytät ihan piimätonkalta". Kiva :D Ja tuosta lopputulemasta olet kyllä ihan oikeassa! Pitää vaan muistaa ne esteettömyystodistukset hommata! :)

   Poista
 3. Suomen neljät häät -ohjelma on ihan hirveää katseltavaa ja se ehkä isoiten on saanut päähän pienen epäilyksen, että mitä jos kaikki mun häävieraat arvostelevat kokoajan kaikkea?! Kaiken huippu oli, kun kyseisessä ohjelmassa yksi morsiamista valitti, kun toisen häissä oli LIIKAA RUOKAA. Siis liikaa vaihtoehtoja. Siis täh?! Miten tollasesta asiasta voi edes valittaa? :--D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja salaatti maistuu salaatille. Siis mitä. Mille hitolle sen sitten pitäisi maistua?! Jenkkienkin versio on melkoinen... Morsiamet laittaa kymmeniä (satoja) tuhansia häihin ja silti oikein mikään ei kelpaa!

   Poista
 4. Jos meijän Niinan häissä joku valittaa koko ajan, niin minä sanon pari valittua sanoo ja heitän sen lumihankeen.
  Nyt oon kulkee sillä tuulella ettei kannata alakoo...

  Äiti-Annikki

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahahahahah äiti toimii siis tarvittaessa myös hankeenheittäjänä <3 oot paras!

   Poista
 5. Kyllä mullekin tulee välillä ahdistuskohtauksia häiden suhteen. Mitä jos vierailla on tylsää, kukaan ei tanssi, näkyy haukotuksia, ihmiset lähtee aikaisin kotiin jne.? Hyi ku alkaa ahdistaa pelkkä ajatuskin! Tyhmäähän tällaista on etukäteen murehtia, mutta minkäpä teet. Tiiätpä ainakin, ettet ole ainoa morsian tällaisine ajatuksineen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mua ruoes ahdistamaan heti ku luin kommenttisi :D lisäksi mua pelottaa että ihmisiä paleltaa, niillä on nälkä\jano tai ne inhoaa meidän bändiä... Kaikella sitä päänuppiaan rasittaakin!

   Poista

Kiitos kommentistasi <3