keskiviikko 12. marraskuuta 2014

Please Sign Here

Vieraskirja. Se välähti mieleeni eilen illalla. Se (varmasti monen muun asian lisäksi) unohtui To-do-listasta

Ajatus perinteisestä vieraskirjasta ei tätä morsmaikkua yllättäen kiehdo, mutta jotenkin en saa itselleni päähän selkeää kuvaa siitä mitä sen tilalle haluaisin. Itse aina kokenut perinteisen vieraskirjat tosi vaikeaksi noin niinku viestimisen kannalta. Jotenkin siinä hetkessä kun pitäisi olla joku kaunis värssy käsillä niin pää lyö tyhjää eikä kännykässä toimi netti, eikä sitä myöten pääse googlettamaan vuosituhannen parasta rakkausrunoa. Sitten sitä kirjoittaa vaan, että "Onnea ja iloa, satatuhatta kiloa. Olette ihania". Tai piirtää kaksi tikku-ukkoa - niinkin on tapahtunut. 

Mitkä sitten voisivat olla vaihtoehtoja perinteiselle vieraskirjalle?

Vieraskirjaviltti
Ajatuksena täysi kymppi. Toteutuksen puolesta meikäläiselle täysi mahdottomuus. Ellei äiti tai mummo tee vilttiä. Ja pingota sitä johonkin. Voin kyllä hankkia tussit.


Kirjoituskone-vieraskirja


Yllättäen taas ajatuksen tasolla ihana ja ennen kaikkea hääpaikkaa somistava idea, mutta entäs sitten kun joku kavereista saa pikkumaistissa (sadan prosentin varmuudella) neronleimauksen ja naputtelee mummon ja ukin kauniiden sanojen perään  härskin runon. Tai jotain muuta nokkelaa. 


Karttapallo-vieraskirjaTämä ois kiva. Tosi kiva. Jos jättäisi palloon kartan näkyviin, ihmiset voisivat ehdoitella meille siihen matkakohteita tulevia aviovuosia varten. Matkakohteita, joihin tuskin koskaan matkustettaisiin (Kanarian saaret, ei kiitos). Ajatuksena silti erittäin erittäin bueno ja näin ollen hyvin hyvin varteen otettava kandidaatti.


Treffipurkki-VieraskirjaMe kun tuon Sulhon kanssa ollaan tämä kevyt 13 vuotta ja risat pidetty yhtä niin treffit kulkevat on aika usein samaa kaavaa: syömään - leffaan - kotiin. Tai katsotaan kotona leffaa ja tehdään ruokaa.

Oih, silloin kun oltiin nuoria, maattiin toppavaatteissa leikkipuiston lumikinoksessa tunteja tuijottamassa tähtiä. Tai lähdettiin hetken mielijohteesta Kuopiosta Varkauteen Heselle yömyöhään. Tai pakattiin koira kyytiin ja ajettiin Keskisen kyläkauppaan ostamaan suklaata. Oi niitä aikoja... Harvoin nykyään tehdään yhdessä mitään mielikuvitusrikasta saatikka sponttaania - lähinnä siksi että ollaan molemmat aika laiskoja. Ja aika saamattomia. Ainakin treffien suhteen.

Treffipurkki olisi oiva keino saada valmiita deitti-ideoita, ilman meidän tarvitsisi rasittaa pieniä aivojamme. Purkki mahdollistaisi myös sen, että villikko-ystävät voisivat halutessaan kirjoittaa jotain nokkelaa, eikä se pilaisi mummon ja ukin söpöilytreffi-ehdotusta. Eikä kenenkään tarvitse miettiä runoja. Kaikki voittaa. 


" Varma nakki"-vaihtoehto olisi photo booth/valokuva-vieraskirja. Ei huono. Toisaalta taas houkuttaisi hankkia Viesti hääparille-kortit (joista te muuten edelleen saatte Juhlaputiikki Ribbon&Ink:stä koodilla BRIDEZILLA -10% alennusta). Liian monta hyvää vaihtoehtoa.


En tiedä. En osaa päättää. 

Panetteko pöytään spessumpaa vai vedättekö ihan perinteisellä?

10 kommenttia:

 1. Ääni date jarille! Nimim. Ois pari hyvää ehdotusta ;)

  VastaaPoista
 2. Meillä on perinteinen vieraskirja jo hankittuna, mutta tuo treffipurkki kuulostaa kyllä hauskalta! :D haha, meillä kun jo heti ensitreffit taisivat olla laiskemman puoleiset :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voihan noista ottaa vaikka kaikki! :) tuo treffijuttu on kyllä mainio!

   Poista
 3. Hahah ja mää kun nokkelana tyttönä luulin keksineeni itse Treffipurkin meidän häihin:D Näköjään sekin on siis yleinen ameriikan trendi.. Meillä treffipurkki oli siis ihan oma juttunsa ja vieraskirja vielä erikseen. Vieraskirjana meillä oli isot kehykset, joihin sai tussilla kirjoittaa nimmarin. (Jos haluaa viestit samaan, niin esim. kehysten taustalevyynhän mahtuu kirjoittamaan enemmänkin. Meillä oli vielä muu kommentointimahdollisuus omana juttunaan.) Kehyksiin sitten iso vedos yhdestä hääkuvasta ja vieraiden nimmarit sitä reunustaa kivasti.

  Muita mitä silloin mietin vieraskirjaksi oli mm. tyynyliinat, joihin vieraat saa kirjoitella tai joku muu hääparin kotiin tuleva käyttötavara tai koriste-esine. Mietin myös, että vieraat olisivat voineet signeerata valkoiset korkkarini, mutta luovuin ajatuksesta, koska se ei oikein olisi liittynyt sulhoon/meihin parina mitenkään, vaan pelkästään minuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana sinä! Pidät vaan nyt kiinni siitä että oot keksiny sen treffipurkin itse! :D Kuva\canvastaulu-ajatustakin oon pyöritelly. Meistä ei vaan oo mitään fiksua kuvaa :D eiköhän nää suunnitelmat tästä selviydy...

   Poista
 4. Meille tulee vieraskirjaksi pieni puinen arkku ja sen viereen pieniä kirjekuoria (noin puolet tavallisen kortin koosta) ja pieniä kirjepapereita - "Jätä kirje hääparille"-ajatuksella :) Sinne voi kirjottaa joku enemmän, joku vähemmän ja kaikki viestit tulevat vain meidän tietoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana ajatus! Ihmiset varmaan "uskaltaa" kirjoittaa paljon henkilökohtaisempia juttuja kun tietää ettei ne ole kaikkien näkyvillä :)

   Poista
 5. Tuo treffipurkki on kyllä mahtava ajatus. Olisi ollut kiva hoksata toteuttaa se omissa häissä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä aika hauskan oloinen ajatus! Lähtee meillä melko varmasti toteutukseen! Harmi ettei vinkki tullut tarpeeksi ajoissa :(

   Poista

Kiitos kommentistasi <3