torstai 11. joulukuuta 2014

Aina ja Ikuisesti

Katsot peilistä itseäsi. Päälläsi on valkoinen kaunis mekko, jossa on loppumaton laahus. Hiuksesi ovat somasti nutturalla, huulillasi helmeilee täydellinen punaisen sävy. Poskia kuumottaa, jännittää, kädet hikoaa. Kohta mennään. Astut kirkon käytävälle, isääkin hermostuttaa. Käytävän vasen puoli on täynnä tuttuja kasvoja, mutta oikealla puolella olevat ihmiset ovat sinulle täysin tuntemattomia. Puristat isäsi kädestä lujempaa. Itkettää.

Sulhasesi kävelee sinua vastaan. Katsot häntä päästä varpaisiin. Hän on komea, huoliteltu, tumma komistus. Hän hymyilee sinulle hermostuneesti, pokkaa isällesi ja tarttuu käteesi. Matkalla alttarille hän kuiskaa sinulle "näytät kauniilta". Seisotte papin edessä ja tuijotatte toisianne silmiin. Hänen vihreistä silmistään loistaa jännitys. Pidätte toisianne kädestä kiinni, hän puristaa lujaa ja tunnet kuinka hän tärisee. Sydän hakkaa kurkussasi.

Pappi takeltelee kun hän lausuu tulevan miehesi nimen. Et ole kuullut sitä ennen. Papin ääni kaikuu kirkossa "...Hyvinä ja pahoina päivinä, aina kuolemaan asti?" vastaat kuuluvalla äänellä "Tahdon". Epävarmoin ottein mies pujottaa sormeesi sormuksen ja olette yhtä. Suutelette varoen, koska kaikki katsovat. Hänen huulensa maistuvat vieraalta. Kävelette pois alttarilta, kohti yhteistä tulevaisuutta ja jännitys laantuu. Olet helpottunut, ettei mies ole lyhyt, kaljamahainen mörkö. Pääsette sakastiin ja kättelette toisianne. 


"Moi, mä oon siis Riitta"
"Martti"

Ja yhteinen elämänne avioparina voi alkaa.Kas näin. Riitta meni juuri naimisiin Martin kanssa, jota ei koskaan aikaisemmin ole tavannut. Heidän oletetaan olevan toisilleen täydellisiä. Miksi? Koska asiantuntijat sanovat niin. Ainakin tähän siis pyritään tammikuussa alkavassa Ensitreffit alttarilla ohjelmassa. 

Valitettavasti moraalit, elämäntavat ja mieltymykset (joita ohjelman tekoa varten on kartoitettu) eivät kerro kaikkea ihmisestä. Vaikka kaksi ihmistä molemmat uskoisivat samaan Jumalaan, pitäisivät Shetlannin poneista, harrastaisivat vuorikiipeilyä, haluaisivat kolme lasta ja valkoisen Audin sekä kaksi maatiaskissaa, eivät välttämättä tule tippaakaan toimeen. Vaikka toinen olisi ulkonäöltään Ms Universum ja toinen kuin nuori Arnold. Ei siltikään. Voihan olla, että nuori Arnold esimerkiksi maiskuttaa syödessään ja pureskelee varpaan kynsiään. Tai säästää kaikki napanöyhtänsä pilttipurkkiin. Tai on todellisuudessa täysi mulkku. Tuskin sellaisia asioita tulee kerrottua kun kartoitetaan olisitko täydellinen mies jollekulle söpölle tytölle. Varsinkin jos olet ollut epätoivoisesti sinkku jo toistakymmentä vuotta, koska äitisi on yksi painajainen ja tulee yöllä asuntoosi omilla avaimillaan varmistamaan, että hengität ja että kahvinkeittimestä on virta pois. Epäilen, että siinä vaiheessa tulee oltua ihan 110% rehellinen. 

Henkilökohtaisesti ihmetyttää ensimmäiseksi se, että näinkin vakavasta asiasta tehdään näinkin kevyttä viihdettä. Älkää ymmärtäkö väärin: Rakastan kaiken maailman Bridezilla ja Häät sulhasen tapaan -hömppiä, mutta niissä sentään ihmiset menee RAKASTAMANSA henkilön kanssa naimisiin! Vaikka se sun muijas nyt kuinka flippais julkisesti telkkarissa ja heittelisi pienillä kivillä hääsuunnittelijaa niin se sentään on ollut se SUN HULLU MUIJAS. Tässä tavataan joku random tyyppi, sanotaan TAHDON ja toivotaan parasta. 

Toiseksi mua ihmetyttää se, että kirkko on lähtenyt tähän hömppään mukaan. Asiantuntija tiimissä kun istuu pappi ja vihkimiset tapahtuu alttarilla. Kai se Jumala sitten toimii välillä ihmeellisillä tavoilla ja saattaa täysin toisilleen vierasta tyyppiä onnellisesti yhteen. Tiedä häntä. Eikös avioliiton pitänyt olla pyhä juttu?

Me ollaan oltu tuon kanssa yhdessä yli kolmetoista vuotta. Olen 16 vuotiaasta tiennyt, että tuo on se. Tiedän olevani tuon kanssa aina. Hyvinä ja pahoina päivinä, aina kuolemaan asti. Tiedän, että jos tatuoin vasempaan nimettömääni sormuksen, en katuisi sitä koskaan. Tiedän olevani onnekas. Olen löytänyt tuon ilman tositeeveetä, Anttilan alelaarin nurkalta. Toivottavasti kaikki löytävät itsellensä samanlaisen tuollaisen. 

Minä ja Tuo, aina ja ikuisesti.

12 kommenttia:

 1. "Vaikka se sun muijas nyt kuinka flippais julkisesti telkkarissa ja heittelisi pienillä kivillä hääsuunnittelijaa niin se sentään on ollut se SUN HULLU MUIJAS" TRUE DAT! :D Propsit myös mutsipointista. Hullut muijatkin lisääntyy. Anoppikaupassa se on yhtä venäläistä rulettia. Huipputeksti ja lisäksi oon ihan samaa mieltä. Väittäisin, että oma mies ei olisi selviytynyt loppusuoralle minkään asiantuntijaraadin seulonnassa. Koska kukapa olis koskaan tiennyt täysin mitä haluaa ja tarvitsee ja mikä saa omat aivokuoren välittäjäaineet ihan villiksi ENNEN kuin se tapahtuu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sepä se. "Pelaa 10 tuntia erinäisiä pelikonsoleita ja ajaa toria ympäri vähintään kolme tuntia vuorokaudesta, lähinnä yöaikaan. Tästä johtuen nukkuu päivät. Viikonloppuisin viettää suurimman osan ajasta poikien kanssa kaljoitellen. Tuoksuu hyvälle ja pukeutuu kivasti." Sulhon meriitit aikanaan. Kiitos mutta ei kiitos. Onneksi se näytti niin söpöltä siellä Anttilassa ettei muusta väliä.

   Poista
  2. Pakko kompata tätä. Ei tuo oma rakastaan olisi silloin vuosia sitten paperilla täyttänyt kaikkia oletettavia aviomieskriteereitä. Mutta kun se onkin se tunne, että tuo se on. Miten tuota tunnetta voi saada tapaamatta ihmistä? Tästä johtuen myös odotan aika innolla kyseistä ohjelmaa - otsa jo valmiiksi rypyssä ja suu arvostelevasti mutrulla, tottakai! :D (Optimistina kuitenkin toivon, että edes joku pari löytää ohjelmasta elämänsä rakkauden...)

   Poista
  3. Miks tässä ei oo tykkäisnappiaaaaaaa?!?

   Poista
 2. Tämä kirjotus oli niiiiiin totta! Ja vaikka itse en edes kuulu kirkkoon eikä se mua pitäs häiritä mitä kirkko tekee/ei tee, niin tämä kyllä silti häiritsee. Jotenkin surullista jopa :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muakin lähinnä surettaa se, että eikö jollain ihmisellä ole nykypäivänä muuta mahdollisuutta tavata potenttiaalista elämänkumppania muuta kautta?

   Poista
 3. En mä usko, että kaikki seurakunnat ja papitkaan on tän suhteen ihan "jee huippujuttu!" saatu joku tietty seurakunta ja pari pappia hankkeen taakse ja se riittää. Mut hohhoijaa kyllä! Kun tää alkaa telkkarista pyörimään, niin aion kyllä todellakin katsoa, ihan uteliaisuuttani, mutta en mä kyllä ymmärrä. Kuka edes haluaa lähteä tälläseen formaattiin messiin? Nähdä sen AVIOmiehensä ekaa kertaa siellä alttarilla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mustakin tuntuu sille ettei kaikki kirkot ja papit tätä allekirjoita. Facesta luin että vihkiniset tapahtuisivat siviilivihkimisenä, mutta silti... En i k i n ä lähtisi mukaan moiseen.

   Poista
 4. Joo, mäkin pelkään ettei tämä mun oma tosirakkauteni olisi päässyt asiantuntijaraadin edessä loppusuoralle. Mä en sinänsä päivittelisi kirkkoa ja perinteitä, kun puhutaan järjestetyistä avioliitoista, sillä onhan niitä ollut kirkon historiassa paljon (ja on jossain päin edelleen). En tiedä sotiiko tämä niinkään perinteitä vastaan kuin meidän nykykäsityksiämme tosirakkaudesta ja vapaasta valinnasta. Enkä mä sinänsä tuomitsisi tätä asiantuntijaparitusta, sillä jotkut vaan ei omin avuin löydä elämäänsä omaa kultaa enkä sellaisen omaavana tahtoisi sitä keneltäkään kieltää. Mutta onhan tämä silti kornia tehdä koko naimisiin menosta halpaa viihdettä samaan aikaan kun kiistellään toisiaan oikeasti rakastavien oikeudesta mennä naimisiin. Herättäähän tämä toki hieman kysymyksiä: ketkä saa mennä naimisiin, miksi naimisiin mennään, mikä on avioliiton arvo..? Asiantuntijat ja parin löytäminen on kaikki vaan plussaa, mutta tuo naimisiin meneminen on kyllä pelkkää viihdeteollisuuden kieroilua, haetaan kohulla katsojia. Tulee mieleen, että koska tehdään ohjelma, jossa laitetaan tuntemattoman kanssa lapsi alulle ja rakennetaan siinä sitten yhdessä kotia ja hankitaan lapsenhoitotavaroita, ja viimeisellä mahdollisella hetkellä päätetään, että hankitaanko se yhteinen lapsi nyt vai tehdäänkö abortti (no onneksi ihan tästä ei ole kyse). Mun mielestä tällaiset pelleilyohjelmat on niitä, jotka heikentää avioliiton arvoa ja esim. homoparien vihkimisen salliminen pikemminkin vahvistaa sitä. Onneksi kuitenkin mun ja mun puolison avioliiton arvo on loppupeleissä lähinnä meistä kahdesta kiinni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hitto miten hyvin kirjoitettu! Allekirjoitan!

   Poista
 5. Olin jo siinä vaiheessa jossain määrin silmät ymmyrkäisinä kun telkkarissa pyöri ohjelma, jossa seurattava pariskunta muutti ensitreffeillä yhteen asumaan. Tämä uusi ohjelma nostaa kyllä koko homman ihan omalle levelilleen. Vaikea ymmärtää, että tällaiseen on saatu osallistujia, mutta toisaalta mitäpä porukka ei tekisi julkisuuden eteen.

  Ja noh, aion kyllä katsoa kyseistä ohjelmaa koska sosiaaliporno. Niin aikoo varmaan aika moni muukin suomalainen ja tuotantoyhtiö kiittää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai se ohjelma missä se yks joutui muuttamaan Esko Eerikäisen kanssa?! :D tottahan se on että osallistujia ka katsojia löytyy aina! Katson kyllä varmasti itsekin!

   Poista

Kiitos kommentistasi <3