tiistai 30. joulukuuta 2014

Siveyden sipuli

Mietinpähän vaan tässä, että iskeeköhän muhun kirkkoon astuessa pallosalama jos ei ole hartiat peitettynä. 


Muistan kun rippikouluisosena ollessani erehdyin tietämättömänä kurjana narutoppi päällä kirkkoon ja sain eräältä mummolta kunnon  läksytykset konfirmaation jälkeen. Kuuntelin korvat punaisena toitotuksia siveettömyydestä ja Jumalan pilkasta. Tottakai vielä sellaiselta mummolta jonka lapsenlapsen kanssa seukkailin ohikiitävän hetken. Kun menin kyläilemään poikkikseni luokse oli keittiön pöydällä Käytöksen kultainen kirja. Tervetuloa sukuun! Sanomattakin varmaan selvää että tuo poikarukka ei ollut Sulho.


Minulta on myös kysytty monta kertaa menenkö valkoisessa mekossa naimisiin. Kyllä. Laitanko hunnun? Kyllä. Mitä mieltä te olette näistä morsiusetiketeistä? Hartiat on peitettävä kirkossa. Valkoista pukua ei saisi siveettömät käyttää, ei ainakaan jos on toista kertaa lipumassa avioliiton auvoiseen satamaan. Hunnun saisi päähänsä laittaa vain neitsyt. Avonaiset hiuksetkin ovat kuulema viattomuuden symboli, eli hiukset vaan tiukasti nutturalle jos yhtään on penskana roskiksen takana pussailtu... Mullehan tämä on helppoa ku heinän teko ja siveyden sipulin kriteerit täyttyy heittämällä, koska siis en ole vielä ollut koskaan naimisissa enkä tuommosista siveettömyyshommista mitään tiedä...

Jos nyt kuitenkin käy niin että pallosalama lyö maksimivoimalla ja kostaa minulle hartioiden näyttämisen kirkossa niin voihan olla että alttarilla minusta on jäljellä vain kasa tuhkaa. Otan sen riskin.


(Alkuperäinen teksti hävisi kuin tuhkatuuleen. En tiedä pitäisikö oikeasti huolestua ja alkaa etsimään boleroa kirkkoon?)


13 kommenttia:

 1. Mulla sama onkelma! Kesähäät vielä ja varmaan on plussaa joku 30 astetetta, peittele siinä sitten hartioita!
  En varmaan peitä, tai sit laitan nahkarotsin missä on niittejä. Hah!
  Näkyypä sitten toi tatuointikin, mokomakin merimies ja vankilakundi, niin!

  Kato, jos joku kysyy, että mikset peittänyt hartioita, niin sano, ettei sulla ole alushousujakaan. Varmaan loppuu kyselyt. xD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei hitto!!!! XD Repeilen täällä ääneen!!! Luoja miten hyvä! Itsehän en suostu hääpäivänä mitään sukkahousuja tai stay-uppeja laittamaan - nehän ne vasta saatanasta on!

   Poista
 2. Mä kuulin vasta vähän aikaa sitten tuosta valkosen hääpuvun merkityksestä :D Kyllä aion laittaa valkosen puvun ja hunnun joka jää taakse, ei siis silmille. En noista hiuksistakaan ikinä oo kuullut, mutta sitä mietin sitten kun sen aika on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo hiusjuttu oli mullekin ihan uus! Mä meen naimisiin ihan siveyden sipulina :D

   Poista
 3. Ei mulla ainakaan ollut olkaimet peitossa, eikä kaasoillakaan. Asia tosin mietitytti myös meikäläistä, ja piti saada papilta siunaus asiaan että lopetin asian pähkäilyn :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olkaimet :)) pappi siis siunas ja säästyit salamoilta! Hyvä juttu! Meillä on vielä edessä tuo kaasojen hartioiden kohtalosta päättäminen... Huoh!

   Poista
  2. Siis olkapäät piti kirjoittaa :D Hups

   Poista
 4. Mun mielestä morsian saa olla olkapäät paljaana kirkossa, mutta vierailla ja kaasoilla tulisi olla jotain olkapäiden peittona. Olen jostain kuullut, mutta vahvistusta en tähän sitten tiedä. :D

  Olkapäät ei ollu piilossa kirkossa, hääpuku oli valkoinen mustilla koristeilla, hiukset puoliksi kiinni ja ei huntua. Olen siis osittain siveellinen.. :D :D Taivas myllersi koko kirkkoseremonian ajan, mutta en usko, että se johtui paljaista olkapäistä. ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. puolisiveellinen ;)) Meillä nuo kaason mekot on vähän kinkkiset tuon olkapäiden peittämisen kanssa..katsotaan jos keksitään jotain fiksua. Muutenkin ne on niin siveetöntä sakkia että ehkä ei pelkkiin olkapäihin kaadu tämä homma heidän osaltaan ;)

   Poista
 5. Aika harva taitaa noista etikettijutuista enää nykyään välittää. Olen jostain syystä aina kirkkoon joutuessani peittänyt olkapäät ihan vain välttyäkseni mummojen paheksunnalta mutta häiden tapauksessa aion kyllä mennä ihan sillä, mikä tuntuu omasta mielestä parhaalta välittämättä symboleista sun muista. Meitä ei tosin vihitä kirkossa ja huntuakaan en taida haluta mutta valkoinen puku on ihan ehdoton juttu siitä huolimatta, että ei tässä ihan jalat ristissä ole oltu...

  Niin ja muuten olenpa kuullut sellaista, että hunnun tarkoitus on myös suojella morsianta pahoilta hengiltä, joten eiköhän sitä kannata ihan turvallisuussyistä muidenkin kuin neitsyiden käyttää. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tota pahoilta hengiltä suojelua kyllä saattais tarvita! Ei menis ainakaan hukkaan! Voisin alkaa oikeestaan käyttämään huntua aina. Kaikkialla.

   Poista
 6. Valkoinen puku ja huntu tulee mullekin, vaikka ollaan seurusteltu sulhasen kanssa jo 7,5 vuotta. En meinannut aluksi laittaa huntua, kun se tuntui niin selkeältä siveyden symbolilta, mutta sitten koitin sellaista ja se oli niin ihana... Se on vähän niin kuin maata laahaava hiuskoriste mulle eli ei mitään silmien peittämistä tai hunnun nostamista kasvoilta. Tähän aiheeseen liittyen mä en kuitenkaan ehdottomasti halunnut, että mua saatetaan alttarille sulhasen käsiin. Mä olen ihan itse elänyt omillani ja eksytynyt sulhaseni luokse. Me kävellään yhdessä alttarille, ei siihen vanhempia tarvita.

  On mahdollista, että hieman suulas ja piikikäs isoisäni huomauttaa jotain valkoisesta mekostani ja neitsyydestä. Pitää keksiä siihen jotain takaisin sanottavaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäis itsekin kerätä varmaan ihan muistilapuille kaikkia nokkelia vastauksia eri aihepiirejä koskien häitä varten :D Minullekin huntu on lähinnä hiuskoriste ja asuste - ei mikään siveyden merkki!

   Poista

Kiitos kommentistasi <3