sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Viinat Virosta

Ajattelin ensin kirjoittaa teille seikkaperäisen, minuuttiaikataulutetun selostuksen meidän päivästä Tallinnassa, mutta sitten ajattelin että tyhjänpäiväisen jauhannan sijaan hyötyisitte enemmän muistilistasta. Vai mitä?

Varaa matka ajoissa.

Eli älä tee niinkuin minä ja yritä varata matkaa vain vajaata viikkoa ennen. Et pääse enää lauantailaivalle. Joudut menemään sunnuntaina. Ja järjestämään muut suunnitelmasi uudelleen. 


Muista etsiä passi hyvissä ajoin.

Itse tajusin passin olevan hukassa lähtöä edeltävänä iltana. Tästä seurasi parin tunnin etsintäralli, perheriita ja melkein matkan peruminen. Passi löytyi lopulta ystäväni luota, hänen lipaston laatikostaan. Älkää kysykö miten se sinne joutui - en tiedä itsekään.


Mene ajoissa lähtöselvitykseen.

Eli lähde ajoissa liikenteeseen. Seurasimme Viking Linen autojen lähtöselvitystä ja pari autoa käännytettiin porteilta takaisin. Me päästiin laivaan, koska oltiin paikalla kiltisti puoli tuntia ennen Eckerön selvityksen aukaisua. Lällällää.


Ole siis kaikinpuolin ajoissa. 

Piste.


Muista hyvä matkaseura.

Jos onnistut saamaan laivasta mukavan istumapaikan: Älä nouse ylös.

Et löydä toista. Kortteja kirjoittava mummo valtasi kahviossa yhden kokonaisen pöytäryhmän, niinkuin myös sukkia kutova mamma. Ja ne ei hievahda. Eikä niiden pöytään saa istua.  Joka perseensä nostaa, se paikkansa menettää. Ja sitten seisot loppumatkan. Tai istut erittäin epämukavalla baarijakkaralla.

Minulla oli mukava paikka. Sitten nousin seisomaan.

Varaudu pahoinvointiin.

Minä en varautunut. Antaumuksella kitusiin ahdetun buffet-aamiaisen jälkeen lähdettiin tekemään hintavertailua laivan kauppaan. Virhe. Kaupassa heilui, lasit kilisi ja askel horjui. Ja mua oksetti. Lopulta mua oksetti koko matkan Tallinnaan asti. Yööök. Normaalisti minulla on matkapahoinvointilääkkeet mukana vaan ei nyt. Tieeetysti. Etkä pääse istumaan, koska mummot.

En varautunut. Ja Joulupukki ehdotteli tuhmia.

Tee ostoslista.

Päätä etukäteen mitä ostat ja kuinka paljon. Lisää siihen puolet. Tai vähintään 1/4 osa. Näin vältyt siltä, että huomaat katsovasi olohuoneessa nököttävää, säälittävää viinalastia ja mietiväsi, että "Voi ei voi ei voi ei. Nää ei riitä,  ei vaan riitä!". Ja sitten Sulhanen ja Bestman joutuu tekemään uuden Tallinnan reissun. Niinkuin meillä. 

Viinat jotka eivät riitä.


Tee ostoslista.

Päätä mitä ostat. Älä tee heräteostoksia. Me oltiin kantamassa kassalle energiajuomasalkkua ja kolmea litraa Viru Valgeaa ja juuri ennen kuin meidän vuoro olisi tullut, katsottiin toisiamme ja sanottiin melkein yhteen ääneen "miks me näitä oikein ostetaan?". Niin. Ei tiedetty vastausta joten jätettiin ostamatta. Kossubatteryt toki olisi olleet kiva lisä, mutta taas vaatineet a) pöytätilaa jota ei ole b)kertakäyttömukeja joita ei haluta c) rahaa. Eli ei. 

Kuvakaappausmuistilista.


Älä ylilastaa autoa.

Vaikka viinaa saa hilata tänne rapakon takaa mielin määrin, se ei tarkoita että siihen sun pikku Fiatiin saa lastata sitä niin paljon kuin sielusietää. Tullimies ei tykkää. Tullimies tulee vihaiseksi. 

Älä ylilastaa itseäsi tai taas tulee laivalla paha olo. 

Ota auton paperit mukaan.

Katso että rekisteriote on mukana. Meillä se ei ollut autossa, mutta näppäränä tyttönä nappasin sen olkkarin pöydältä lähtiessä mukaan. Oompa mä fiksu.

Jos lähdet matkaan isoserkun Transitilla niin muista ottaa mukaan auton maastavientilupa. Ettei Tullimies luule, että olet pöllinyt auton. Tullimies varmasti automaattisesti olettaa myös, että olet myymässä sitä Mustanmäen torilla varaosina eteenpäin. Ei hyvä. 

Kävele pikkukujilla.

Ota mukaan todisteita siitä, ettet ole pimeän viinan diileri.

Jos röijäät Suomeen 100 lavaa kaljaa ja 30 litraa Viruvalgeaa niin sinulta luultavasti tullaan pyytämään todisteita siitä, ettet myy alkoholituotteita hyvällä katteella kotikyläsi peräkammarin pojille. Tai yläasteen pihassa mopomojille. Ota siis mukaan esimerkiksi esteettömyystodistus ja hääkutsu, jolla voit todistaa että puhdas tarkoituksesi on juottaa sukulaiset ja ystävät tujakkaan känniin.

Varaudu pahoinvointiin myös paluumatkalla. En varautunut. 
8 kommenttia:

 1. Ei vitsi että löysin sun blogin vasta tällä viikolla ja tää on noussut kertaheitolla lemppari blogiksi! Oot varmasti ihan huippu tyyppi ja sun verbaalinen ulosanti on ihan loistavaa! :) T. vm.16 morsian lahdesta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla että blogi kelpaa :D kannattaa muutoin pysyä linjoilla - morsmaikuille täällä Lahdessa on luvassa tammikuussa vaikka mitä kivaa ;)

   Poista
 2. Mä mainitsin tämän sun alkoholireissu-opastukseni omassa vastaavassani, kun en jaksanut tehdä yhtä perusteellista itse (http://vintage-punk-rock.blogspot.fi/2015/01/tallinnasta-raahatut-juhlajuomat.html) :)

  VastaaPoista
 3. Mulla on toi sama paita! Ihana blogi sulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana paita sulla! ;) Mun ihan lempparein <3 Kiitos kaunis!

   Poista

Kiitos kommentistasi <3