perjantai 23. tammikuuta 2015

Kakka on vakava asia

Kakkatietämykselläni päteminen ärsytti varmaan universumia siinä määrin, että se päätti langettaa noroviruksen perkeleen niskaani. Noro oli varmaan joku maailman kaikkeuden hullun hauska tapa muistuttaa minua siitä, että tämäkin Bridezilla on tavan kuolevainen niin kuin kaikki te muutkin. Siellä se universumi tsiigaili, että "siellä on taas yksi käsidesin suurkuluttaja - laitetaanpa uskoa vähän koetukselle". Ja kyllä laitettiin ja huolella. Nauha katkeaa päästä keskiviikko aamun kohdalla ja palailee pätkittäin torstain puolella. Viimeisillä voimilla olin ymmärtänyt raahautua vierashuoneeseen ja linnoittautua sinne. Ja siellä olin. Tämän aamuyön tunteihin saakka. Hyhhyh.

Sain eilen soitettua ystävälle ja soperrettua, että "oon norossa". Voivottelujen sijaan sain kuulla miten hienoo se on! Kato ei tarvii nyt stressata mistää häädieeteistä kun luonto hoitaa homman! Ja ruokahalukin menee hyvällä tuurilla viikoiksi! Jee. Hyvät neuvot kalliit ja hädässä ystävä tunnetaan! Totta kyllä joka sana! Hehkutin (eli huusin ilosta) Sulhollekin eilen, että kato kui laiiiiiha mä oon! Kattoi mua vähän naama kurtussa ja totesi "aha". Oisiko voinut johtua mun muuten ei niin hehkeästä  ulkokuoresta. Mun hoikistunut ulkomuotoni ei selkeästikään herättänyt siinä haluttuja tuntemuksia. 


Meillä siis lyötiin kotona heti päälle CODE RED kun tauti antoi itsestään merkkejä. Näin tehdään meillä aina kun minä kannan töistä kotiin jonkun kulkutaudin.  Kun varoitusvalot vilkkuu ja pillit (meinasin kirjoittaa pillut  ja nauratti) huutaa niin minä linnoittaudun kolmannen kerroksemme itäsiipeen eli vierashuoneeseen ja mulle pyhitetään myös oma vessa. Just in case. Tämmöisen herkästi tarttuvat taudin kanssa tehdään vielä niin, etten mä oikeasti laskeudu alas täältä ylhäisestä yksinäisyydestäni. Sulho tuo tasaisin väliajoin mulle tuohon rappusten yläpäähän syötävää (tässä tapauksessa juotavaa) ja painuu itse kellariin man caveensa. Tämän systeemin ansioista ollaan saatu pidettyä noro ja influenssa epidemiat ennenkin kurissa meidän perheessä. Kesällä kun mulla oli viiden viikon äänihuulien tulehdus ja ei yhtään jaksettu eristää ketään mihinkään niin Sulho sairasti kaksi eri angiinaa. Kyllä. Kaksi. Never again. 

Rappujen päään ilmestynyt mehukuljetus
Yritin pieruhöyryistä huolimatta olla vielä ekstratarkempi, koska Sulholla alkaa tänään polttarit. Kyllä. Ja Sulho uhkasi että häät perutaan jos se saa minulta jonkun taudin ja missaa polttarinsa. Täysin hyväksyttävä syy. Hyvävointisena se vielä tänä aamuna töihin lähti, eli sormet ja varpaat ristiin että noro ei ole hypännyt siihen... Tai että se ei oireilisi ennen sunnuntaita. 

Tyttöjä ärsyttää kun ei pääse sänkyyn ja viereen.
Nyt kuitenkin elämä voittaa vaikka ruoka ei maistukkaan. Mutta sehän oli vaan hyvä, eikö niin? Pääsin jo suihkuun ja koirien kanssa vähän ulos. Hampaatkin varmaan vois pestä? 

En tiedä onko kaksi päiväisellä norovirusvierailulla mitään sen kanssa tekemistä, että täällä käydään  kaiken lisäksi nyt pikkasen herkillä. Kurkkua kuristaa, sydän hakkaa ja kylmä hiki on koko ajan päällä. Kuin salama kirkkaalta taivaalta se iski. Paniikki. Hääpaniikki. Tästä sai osansa niin kaasot kuin bestmankin. Mielessä vilistää kaikki tekemättömät työt ja aikaa on vain kolme viikkoa. Päivittelin Häiden muistilistaa eikä se nyt oikeastaan niin pahalta sitten näytäkään. Pieniä hankintoja ja muutamia tapaamisia. Kyllä se tästä. Eikö niin? Joohan? Luvatkaa. Pliis. 

10 kommenttia:

 1. Se on Sulhon sitten rankan viikonlopun jälkeen hyvä vedota JUST tupsahtaneeseen noroon... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli lopulta krapulakaan ei ole omaa syytä :D

   Poista
 2. Saanko horjuttaa maailmaasi kertomalla et vaikka siinä käsidesissä olisit uinut niin noropa on semmönen pöpö että käsidesi ei siihen niin vaan tepsikään vaan sen tuohoamiseksi tarvitaan kunnon käsipesu niinkin eksoottisella aineella kuin saippua ;) et niiku jatko pöpjen välttämiseksi molempi parempi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiiiietääääään :) pesin kyllä yövuoroissa käsiä saippualla leikkaussalimeiningillä kainaloita myöten ja löträsin hätävarjelun liiotteluna desiä päälle. Oli maskit silmillä, myssyt korvilla, essut nilkkoihin asti ja kahdet hanskat. Ja silti se perkele löysi tiensä mun sisään jostain ruumiin aukosta :DD pirullinen bakteeri! Terkuin, Sairaanhoitaja

   Poista
 3. Mulla ei ole koskaan ollut noroa. Mutta varmaan tulee nyt ihan heti, koska luin tämän jutun.
  Onneksi se tuli sulle nyt, eikä kolmen viikon päästä, kun kerran piti tulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pese itsesi juuriharjalla ja pukeudu kolovartalo kortsuun. Luultavasti silti se tulee jos on tullakseen.

   Onneksi tosiaan tuli nyt eikä hääviikolla. Universumi antoi edes vähän armoa.

   Poista
  2. ...tiiä sit mikä tuo kolovartalokortsu on. Siinä on kaalimato.comille kehiteltävää. Tämmöstä se tuotekehittely välillä on.

   Poista
 4. Aaaaa.... Kamalaa! Mulla on ollut noro kerran. Pieni flunssa tai kuumekin vois mennä, mut norossa ei paljon juhlita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noro on kyllä perseestä. Kirjaimellisesti.

   Poista
 5. Meillä ei kyll toi eristäminen toimis ko kaksiossa asutaan �� .Yks vessa ja makkari, sil mennää. Mut heinäkuussa ei onneks noro niin kauheasti jyllää. Hassuu kyllä kun joskus mulla ollut influenssa tai angiina esim, niin ei oo tarttunu mieheen vaikka oikeen yritetty (pussailtukin ��)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3