torstai 12. helmikuuta 2015

Vieraskirja (DIY)

Valehtelin jo heti otsikossa. Ei tämä mikään vierasKIRJA ole. Pahoittelen, mutta mä kammoksun niitä perinteisiä vierasKIRJOJA. Kauniitahan ne on päälle päin ja niin pois päin, mutta vieraan näkökulmasta minulle aina iskee ihme paniikki kun tyhjä sivu tuijottaa minua eikä minulla yhtäkkiä olekaan mitään sanomista. Ja aina vieressä istuu joku joka on ymmärtänyt valmistautua tilanteeseen. Siinä sitä sitten polleana kaivetaan esille kilometrin mittainen rakkausruno by Tommy Tabermann ja malttamattomana odotetaan omaa vuoroa. Samalla kun mä mietin että "hittoako sitä nyt tähän..." ja lopulta sorrun paineen alla kirjoittamaan juuri sen IHANAA HÄÄPÄIVÄÄ, OLETTE IHANA MAAILMAN KAUNEIN PARI KIITOS MAHTAVASTA HÄÄJUHLASTA T NIINA JA JUKKA ja sitten mä piirrän siihen kaksi tikku-ukkoa. Toiselle mekon ja hunnun. Nii. Hienoo. Sanonpa tähän vaan että photo booth vieraskirjat on olleet mun pelastus. Tarvii vaan seistä ja yrittää näyttää siedettävältä. Yleensä se seisominen onnistuu. Meille ei siis tule sellaista perinteistä vieraskirjaa. Meille tulee pallo. Siihen on vaikea kirjoittaa ja siinä on vähän tilaa eli vieraille ei synny paineita runoilla. Idea tähän syntyi kun törmäsin (missä muuallakaan kuin) Pinterestissä tähän:

MULLE KANS!
Ostin pallon, liitutaulumaalia ja pensseleitä. Tai siis Sulho osti. Samalla reissulla se kävi ostamassa meille uuden auton. "Lähetä mies kauppaan"... Sillälailla.Ensimmäisenä pitää askarrella se potentiaalinen sähköjohto joko irti tai piiloon. Minä survoin sen tuonne pallon sisälle. Ei tekniikkaa - pelkkää voimaa. Tai siis oikeesti ekana sun pitää ostaa se pallo.Sinne nii!
Sitten otat pensselin kauniiseen käteen ja alat maalaamaan. Kannattaa ostaa pari eri kokoista pensseliä, eikä niinkuin minä ja koittaa turata keskikokoisella pensselillä. Siinä ei käy hyvin. Siinä häviää puolet Japanista. Siksi otin lopulta yhden meikkisiveltimistä ja sohin sillä. Ohut kärkinen pikkusivellin olisi ollut paras, mutta turha kai se on jäljestäpäin nurista.


Henkisesti kannattaa valmistautua siihen, että pallo näyttää ensimmäisen kerroksen jälkeen ihan paskalta. Vielä toisenkin kerroksen jälkeen. Kolmannen jälkeen se alkaa näyttää siedettävältä.


Kun olin saanut pallon maalattua niin huomasin, että tuo jalka (vai mikä ikinä) näyttää kauhealle muovihärpäkkeelle. Koska se on sellainen. Piti siis purkaa upea sähköjohdonpiilotushässäkkä ja irroittaa pallo jalasta. Ja maalata jalka.


Ja tämmönen siitä tuli! Ei huono! Pikkusen sieltä maanosia puuttuu, mutta mitä sitä Bridezilla pienelle jumalakompleksille mahtaa? Heippa sulle Bahama!


Sitten vaan kultatussi pallon viereen ja sinne halukkaat voi runoilla. Toisaalta pallo on noinkin tosi kiva. Saa nähdä eksyykö se häihin ollenkaan...

Mitäpä tykkäätte?! 

6 kommenttia:

 1. Kiva idea toi karttapallo :)

  Ja mitä tuohon photoboothiin tulee, niin mie vihaan sellasii, hyyi! En muutenkaan viihdy kuvattavana, nii jotenkin sellaset saa tuskanhien pintaan aina! Viimeisimmissä häissä yritin viimeiseen asti vältellä mokomaa, mutta aina joku kaaso tuli hihasta sinne nykimään. Yök.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toinen inhoaa äitiä, toinen tytärtä... Vai miten se meni ;)

   Poista
 2. Aivan ihana pallo, hyvin askarreltu! (Y)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Näillä näkymin jää käyttämättä mutya nätille se tuolla hyllyssä näyttää silti!

   Poista
 3. Tosi hieno vieraspallo! (: Näyttää sisustuksessakin kivalta. Ja sit jos joskus ei enää tykkää pitää sellaisenaan näytillä, niin maalaa päälle uuden kerroksen liitutaulumaalia ja toimii vaikka muistiinpanopallona tai uutena vieraspallona kotona käyville vieraille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä idea! Monesti on jo nyt käynyt mielessä että vetäisin koko mustaksi tuon... Saa nähdä miten pallon käy ;)

   Poista

Kiitos kommentistasi <3